23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

ΚοΠιάστε


Η 50και Ελλάς αξιοποιώντας την εμπειρία που απέκτησε μέσω του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης SEELERNETZ στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής, έρχεται να εγκαινιάσει μια νέα ιδέα με την ονομασία «ΚΟΠΙΑΣΤΕ» και ζητάει από τα μέλη της να προτείνουν δράσεις που θα ήθελαν να πραγματοποιηθούν στην περιοχή τους (ή γενικότερα), καθώς και ιδέες υλοποίησης τους. Αν έχετε λοιπόν οποιεσδήποτε πολιτιστικές, περιβαλλοντολογικές, εκπαιδευτικές, κοινωνικές κ.α. ανησυχίες, που πιστεύετε ότι είναι υλοποιήσιμες και θα ωφελήσουν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, μπορείτε να μας τις στείλετε. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να διαπιστώσατε ότι εσείς και αρκετοί φίλοι σας επιθυμούν να μάθουν Η/Υ, μας το προτείνετε. Στην συνέχεια μπορεί κάποιος από την περιοχή σας, που θα δει την ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας, να γνωρίζει άτομο που θα ενδιαφερόταν να προσφέρει εθελοντικά τέτοια μαθήματα ή ακόμα και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Έτσι σταδιακά αυτή η επιθυμία σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Oι προτεινόμενες από εσάς δράσεις και ιδέες θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας με σκοπό την δική σας πληροφόρηση καθώς και για ιδέες/δράσεις υλοποίησης τους σε προσωπικό επίπεδο.

Σκοπός της όλης ενέργειας είναι η ενίσχυση του πνεύματος της αυτο-οργάνωσης μεταξύ ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, όπου μέσω της ανάμειξής τους σε ομάδες (κοινωνικά δίκτυα) ενισχύεται η συμμετοχή τους σε διαδικασίες μάθησης,  διασκέδασης, περιβαλλοντικές, κοινωνικές κτλ δράσεις και βεβαίως βελτιώνεται συνολικά η ποιότητα ζωής τους.

Μπορείτε να μας στείλετε τις σκέψεις σας στο e-mail info@50plus.gr.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ:

H κα Α.Σ. απο την Χαλκιδική, θα ήθελε να θυμηθούμε όλα τα ηλικιωμένα άτομα που συναντάμε στο δρόμο αλλά και στη γειτονιά μας να προσφέρουν αγάπη, τροφή και στοργή στα αδέσποτα ζωάκια. 

Για να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.