23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

Δράσεις 2010

Ο παρών απολογισμός συντάσσεται, όπως και ο προηγούμενος, κάτω από οικονομική και κοινωνική αβεβαιότητα λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

Θεωρούμε δικαίωμα των μελών μας τη σωστή ενημέρωση ως προς τη στρατηγική λειτουργίας και ανάπτυξης της 50και Ελλάς, τη συμμετοχή τους στις δράσεις μας καθώς και την εποικοδομητική κριτική τους.  Η 50και Ελλάς ως μια μη κερδοσκοπική οργάνωση δεσμεύεται για καλή διαχείριση και απολογισμό.

Η κυριότερη πηγή χρηματοδότησης της οργάνωσης είναι η συμμετοχή μας σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εννοείται, πως φροντίζουμε ώστε τα προγράμματα αυτά να είναι συναφή ως προς τους στόχους της εταιρίας μας όπως περιγράφονται. Όμως, το μειονέκτημα αυτού του είδους χρηματοδότησης είναι η απορρόφηση του προσωπικού μας για τους σκοπούς των προγραμμάτων αυτών. Έτσι, δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε κάποιες φορές σε αιτήματα φορέων, στη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων, στη συμμετοχή σε εκθέσεις, στη συνηγορία ή ακόμη και στην εξεύρεση χορηγών και χρηματοδοτήσεων. Επίσης, τα προγράμματα αυτά απαιτούν συγχρηματοδότηση και τις περισσότερες φορές αυτή είναι δύσκολο να βρεθεί. Ακόμη και αν ξεπεραστεί το εμπόδιο αυτό, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στην έγκαιρη εκταμίευση των χρημάτων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Αυτό οδήγησε κατά το παρελθόν στο «κόκκινο» τη λειτουργία της οργάνωσης και ανάγκασε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να δανείσουν χρήματα στο 50και Ελλάς, έτσι ώστε να έχουμε εκπληρωμένες της φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις μας και στην καθυστέρηση των μισθών των υπαλλήλων και συνεργατών μας.
 
Το 2011, η 50και Ελλάς, συμμετέχει σε δύο νέα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση της επιβίωσής της, καθώς και στην εξυπηρέτηση των στόχων της. Επίσης στις αρχές του 2011, δηλώσαμε συμμετοχή σε αρκετά ακόμα ευρωπαϊκά προγράμματα. Η πιθανή θετική εξέλιξη των αιτήσεων αυτών είναι ουσιαστική για την επιβίωσή μας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η οργάνωση μας θα συνεχίσει να αναζητά νέα προγράμματα και προτάσεις.

Αυτή την στιγμή, άλλες μικρές μεν αλλά αυξανόμενες πηγές εσόδων για το 2011 αποτελούν:
  • Διαφημίσεις στην ιστοσελίδα μας, στα ενημερωτικά δελτία (e-newsletter)
  • Χορηγίες από ελληνικές εταιρείες για δράσεις που συμπίπτουν με τους κεντρικούς μας στόχους για τα επόμενα δύο χρόνια, π.χ. την υποστήριξη δράσεων για το έτος εθελοντισμού 2011 και την ενεργό γήρανση και αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών 2012, υποστήριξη της πρόσβασης, κατανόησης και χρήση των νέων τεχνολογιών από τους ηλικιωμένους, δράσεις για την υποστήριξη, αυτό-εκπαίδευση και αυτο-οργάνωση των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.
Η ευελιξία και η αισιοδοξία είναι απαραίτητες για το μέλλον της ΜΚΟ και συνεχώς σκεφτόμαστε εναλλακτικούς τρόπους εσόδων για την υποστήριξη της οργάνωση μας και των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Η συμβολή των μελών μας, η δική σας συμβολή είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την ολοκλήρωση και εφαρμογή του προγράμματός μας όσο και για τον σχεδιασμό της μελλοντικής μας στρατηγικής και προοπτικής.

Απολογισμός 2010 - Προγραμματισμός 2011Για να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.