23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

Δράσεις της 50και Ελλάς

Εκδηλώσεις για το Ευρωπαικό Έτος Εθελοντισμού 2011

Μάρτιος 2011 - Η 50και Ελλάς συμμετείχε στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στην Τεχνόπολις στο Γκάζι. Οι επισκέπτες του περιπτέρου μας είχαν την ευκαιρία να μας γνωρίσουν και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για προσφορά εθελοντικής εργασίας στην οργάνωση μας. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και ομιλία από την επιστημονική συνεργάτη της 50και Ελλάς κ. Μυρτώ Ράγγα με θέμα «Αυτοοργάνωση και Εθελοντισμός μετά τη συνταξιοδότηση – εμπειρίες εθελοντών». Κατά την συζήτηση μετά την ομιλία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από διάφορους κρατικούς και μη φορείς για πιθανές συνεργασίες με την 50και Ελλάς που αφορούν το θέμα του Εθελοντισμού και της Αυτό-οργάνωσης.

Δεκέμβριος 2010 - Η 50και Ελλάς συμμετείχε στην ημερίδα για τον "Εθελοντισμό στην Τρίτη Ηλικία" του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
H κα Ράγγα απο την 50και Ελλάς μίλησε για τον «Εθελοντισμό και Αυτοοργάνωση μετά τα 50»

Εκδηλώσεις για την 29η Απριλίου - Ημέρα Διαγενεακής Αλληλεγγύης

Ιούνιος 2010 - Η 50και Ελλάς συμμετείχε στην "Ημερίδα για την Διαγενεακή Δικαιοσύνη και δημόσια πολιτική στην εποχή της κρίσης" που οργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Την 50και Ελλάς εκπροσώπησε η κ.Μυρτώ-Μαρία Ράγγα με την ομιλία της με τίτλο: "Δημογραφική Γήρανση στην Ελλάδα και ο Ρόλος των Μεγαλύτερων σε Ηλικία Ατόμων πρός μια Κοινωνία Διαγενεακής Αλληλεγγύης".

Απρίλιος 2009 - Η 50και Ελλάς και το κίνημα G700 συμμετείχαν σε μια εκδήλωση Τύπου όπου έγινε διάλογος πάνω σε θέματα αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. Στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν και να κινητοποιηθούν τα ΜΜΕ, ο πολιτικός κόσμος αλλά και το ευρύτερο κοινό για το μέλλον του ασφαλιστικού, δημοσιονομικού, δημογραφικού, οικολογικού κι εργασιακού ζητήματος στην Ελλάδα υπό το πρίσμα της διαγενεακής δικαιοσύνης. Επιπλέον των παραπάνω αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν την ενεργό γήρανση, την υγεία και τη φροντίδα του πληθυσμού και τις οικογενειακές σχέσεις και τη σημασία τους στην αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.

Επιστολές προς ευρωβουλευτές:

Δεκέμβριος 2010 - Ευχαριστήρια επιστολή για την υποστήριξη της προτεινόμενης επέκτασης του τίτλου «Ενεργός γήρανση και διαγενεακή αλληλεγγύη» για το Ευρωπαϊκό έτος 2012
Νοέμβριος 2010 - Support the adoption of the report on the situation of fundamental rights in the European Union (2009-2010)
Οκτώβριος 2010 - Στήριξη στο τίτλο «Ενεργός γήρανση: Προώθηση της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών» για το Ευρωπαϊκό Έτος 2012
Οκτώβριος 2009 - Your signature needed to guarantee social cohesion objectives in EU member states under IMF bail-out

Επιστολές προς την κυβέρνηση:

Φεβρουάριος 2010 - Επιστολή προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ενημέρωση τους σχετικά με το πρόγραμμα κακοποιήσης ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και την επερχόμενη ημερίδα μας
Φεβρουάριος 2010 - Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης με θέμα "Μή συμφωνία της 50και Ελλάς σε κάποια σημεία του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων για τη Δια Βίου Μάθηση"
Μάιος 2008 - Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με θέμα "Older people’s expectations for the renewed social agenda"

Σεμινάρια - Εκπαιδευτικές ενέργειες:

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2011: Το ΕΚΚΑ σε συνεργασία με την 50και Ελλάς και την CMT Προοπτική ΕΠΕ διοργάνωσε δύο εκπαιδευτικές συναντήσεις προς τους επαγγελματίες Προνοιακών Φορεών για τον χειρισμό των περιστατικών της τρίτης ηλικίας

Σεπτέμβριος 2008: σεμινάριο με θέμα  «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ», οργανωμένο από το ΙΚΠΑ σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και την 50και Ελλάς

Άλλες δράσεις:

Επανασύσταση της «Ομάδας σχετικά με την γήρανση και τη διαγενεακή αλληλεγγύη» (Intergroup on Aging and Intergenerational Solidarity)

Σημαντική επίτευξη της 50και Ελλάς κατά το 2009, όσον αφορά τις πολιτικές και προτεραιότητες της Ελλάδας για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αποτελεί η επανασύσταση της «Ομάδας σχετικά με την γήρανση και τη διαγενεακή αλληλεγγύη» (Intergroup on Aging and Intergenerational Solidarity). Η ομάδα αυτή αποτελεί μια από τις πολιτικές επιτροπές της ΕΕ που βοηθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές είναι μέλη της.
Η πίεση που άσκησε η 50και Ελλάς, καθώς και η παροχή όλων των απαραίτητων πληροφοριών στους Έλληνες Ευρωβουλευτές ήταν σημαντική και καθοριστική κατά την λήψη απόφασης συμμετοχής τους.

Σύνταξη φυλλαδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με θέμα "Ηλικιωμένοι και ο νόμος, σωστή αντιμετώπιση των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας απο τους αστυνομικούς"
Για να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.