23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

Έκθεση φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Γυναίκες εν κινήσει


Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ σε συνεργασία με τις ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου 2012) προσκαλούν γυναίκες φωτογράφους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην έκθεση φωτογραφίας που θα εγκαινιασθεί στο Σταθμό Μετρό Σύνταγμα στις 8 Μαρτίου 2012 με θέμα «Γυναίκες εν κινήσει» και θα διαρκέσει ως τις 15 Μαρτίου 2012.
Το θεματικό πλαίσιο αφορά τις γυναίκες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις γυναίκες που κυκλοφορούν με ποδήλατο, μηχανή, αυτοκίνητο, που εργάζονται ως οδηγοί τρένων, μετρό, λεωφορείων, φορτηγών, ταξί κ.λπ., τις γυναίκες με παιδιά σε καρότσια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης στη πόλη. Γενικά ό,τι έχει σχέση με τη ζωή των γυναικών και τη μετακίνησή τους στην πόλη.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2012.
Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω:
1. 6-12 φωτογραφίες σε μορφή jpeg ασυμπίεστη με 800 pixel τη μεγάλη τους διάσταση. Στην περίπτωση επιλογής της υποψηφιότητας η φωτογράφος θα πρέπει να παραδόσει τις φωτογραφίες σε καλύτερη ανάλυση (τουλάχιστον 15 MB) ώστε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων να προβεί στην κατάλληλη εκτύπωσή τους.
2. Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία η φωτογράφος δηλώνει ότι οι φωτογραφίες είναι πνευματική της ιδιοκτησία καθώς επίσης και ότι παραχωρεί στην Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων το δικαίωμα εκτύπωσης και ανάρτησης στο Σταθμό Μετρό Σύνταγμα και σε άλλους χώρους στους οποίους πιθανόν να μετακινηθεί η έκθεση. (βλ. συνημμένο ΣΧΕΔΙΟ Υ.Δ.). Η αίτηση πρέπει να φέρει την υπογραφή της αιτούσας και να αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση photo8march2012@isotita.gr .
3. Τα ηλεκντρονικά αρχεία των φωτογραφιών θα πρέπει να φέρουν ως όνομα: το επώνυμο της φωτογράφου με ένα αύξοντα αριθμό.
π.χ. εάν το επώνυμο της φωτογράφου είναι Παπαδοπούλου, τα αρχεία των φωτογραφιών πρέπει να έχουν τίτλο Παπαδοπούλου_01, Παπαδοπούλου _02 κ.ο.κ..
4. Το σύνολο των φωτογραφιών θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα μικρό επεξηγηματικό κείμενο παρουσίασης (μέχρι 100 λέξεις) καθώς επίσης και από ένα σύντομο βιογραφικό (μέχρι 200 λέξεις). Εφόσον οι φωτογραφίες εκτεθούν, τα κείμενα θα μεταφρασθούν στα Αγγλικά από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης (Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.) αναλαμβάνουν τη δημοσιότητα της Έκθεσης καθώς και την έκδοση του καταλόγου της.

Η επιτροπή επιλογής των φωτογραφιών θα αποτελείται από έγκριτα πρόσωπα της τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Αγγελική Πελέκη στο 213 1511 102/103/107

Παρακαλούμε τα μέλη μας που ασχολούνται με την φωτογραφία να συμμετέχουν με φωτογραφίες που έχουν να κάνουν με την ζωή των "ηλικιωμένων γυναικών" και την μετακίνηση τους στην πόλη.
Για να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.