23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.
Στις 9 Απριλίου υπεγράφησαν από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων Μαρία Στρατηγάκη οι Προγραμματικές Συμβάσεις με τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Αρταίων, Βέροιας, Ζακύνθου, Θήβας, Καβάλας, Καλαμάτας, Κεφαλονιάς, Καστοριάς, Κατερίνης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορινθίων, Κω, Περιστερίου, Πρέβεζας, Πύργου, Ρεθύμνης, Ρόδου, Σερρών, Τρικκαίων, Φλώρινας, Φυλής, Χαλανδρίου, Χαλκιδέων και Χίου για τη δημιουργία είκοσι πέντε (25) Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας με δωρεάν παροχή ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης προκειμένου να ενδυναμωθούν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Με την υπογραφή αυτή συμπληρώνεται το Δίκτυο των εξήντα (60) δομών οι οποίες δημιουργούνται στη χώρα με στόχο την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών (ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, εμπορία και διακίνηση (trafficking), πορνεία κ.λπ.).

Έχουν ήδη υπογραφεί αντίστοιχες Προγραμματικές Συμβάσεις και προετοιμάζεται η έναρξη λειτουργίας μέσα στο 2012 δέκα εννέα (19) Ξενώνων Φιλοξενίας των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους στους Δήμους: Αγρινίου, Αθηναίων, Αχαρνών, Βόλου, Ηρακλείου (Κρήτης), Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Κέρκυρας, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορδελιού-Ευόσμου, Λαμιέων, Λαρισαίων, Λέσβου, Πατρέων, Πειραιώς, Ρόδου, Τρίπολης και Χανίων.
Τα Συμβουλευτικά Κέντρα και οι Ξενώνες των Δήμων, οι οποίοι επιλέχθηκαν βάσει πληθυσμιακών και γεωγραφικών κριτηρίων, θα στελεχωθούν με ειδικό επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγος, κοινωνικός/ή λειτουργός, νομικός κ.λπ.). Η οργάνωση και λειτουργία των παραπάνω Δομών ακολουθεί τις προδιαγραφές και τις προσεγγίσεις της συμβουλευτικής που διαμόρφωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

Παράλληλα, συνεχίζεται η έναρξη λειτουργίας των δεκατεσσάρων (14) Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στις έδρες των Περιφερειών και στον Πειραιά. Ήδη έχουν εγκαινιαστεί τα τέσσερα:
•    Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ (εγκαίνια 27/3/2012) στο Κέντρο της Αθήνας (Χαριλάου Τρικούπη 51 και Βαλτετσίου, Εξάρχεια), με στόχο την ολοκληρωμένη υποστήριξη των γυναικών που έχουν ανάγκη σε τέσσερις (4) τομείς: ψυχοκοινωνική στήριξη, πληροφόρηση και συμβουλευτική σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, νομική συμβουλευτική και πληροφόρηση και συμβουλευτική σε θέματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας.
•    Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας (εγκαίνια 28/3/2012).
•    Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Λαμίας (εγκαίνια 3/4/2012).
•    Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου (εγκαίνια 6/4/2012).

Το πρότυπο λειτουργίας, οι κανόνες δεοντολογίας και η μεθοδολογική προσέγγιση της συμβουλευτικής του δικτύου δομών βασίζεται στα επιστημονικά εργαλεία συμβουλευτικής και το εκπαιδευτικό υλικό που εκπονήθηκε από την ΓΓΙΦ, με την εποπτεία Επιστημονικής Επιτροπής.

Συνδετικό ιστό του Δικτύου Δομών αποτελεί και η Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, η οποία πρόσφατα συμπλήρωσε έναν χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας με περισσότερες από 5.000 κλήσεις.

Για να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.