23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer


Εκδηλώσεις της Εταιρίας Νόσου ALZHEIMER και Συναφών Διαταραχών Αθηνών

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ALZHEIMER 14-20/09/2009


Για την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ 2009, η Εταιρεία νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών προγραμματίζει τις παρακάτω εκδηλώσεις, με σκοπό τη συλλογή υπογραφών για την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Δράσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ:

1. Εκτεταμένη αφισοκόλληση σε όλη την Αθήνα και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ σχετικά με τις δράσεις της Εταιρεία μας.

2. 14 - 20/9/09 Περίπτερο στο Σύνταγμα, το οποίο θα λειτουργεί 9:00-21:00. Το περίπτερο θα επανδρωθεί με ειδικευμένο προσωπικό της Εταιρείας και εκπαιδευμένους εθελοντές, οι οποίοι θα ενημερώνουν το κοινό για την Ελληνική Πρωτοβουλία Δράσης για τη Νόσο Alzheimer και θα συλλέγουν υπογραφές. Επίσης θα δίνουν πληροφορίες και κατευθύνσεις στους ενδιαφερόμενους για τη νόσο Αλτσχάιμερ για και θα μοιράζουν πλούσιο έντυπο ενημερωτικό υλικό.

3. 09/09/09 Συνέντευξη Τύπου στην Αίγλη του Ζαππείου, στις 12.00 το μεσημέρι για το σκοπό του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ. Θα ανακοινωθούν επιστημονικά δεδομένα για τις νέες θεραπείες της νόσου Αλτσχάιμερ.

4. 16/09/09 Παρουσίαση-Συνέντευξη Τύπου στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», στις 12.30 το μεσημέρι, του βιβλίου της Εταιρείας με τίτλο «Γιατί η γιαγιά μου δεν θυμάται το όνομά μου;». Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

5. 20/9/09 Συμβολική πορεία με κεντρικό σύνθημα "Νόσος Αλτσχάιμερ: την αντιμετωπίζουμε βήμα - βήμα", για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η πορεία θα ξεκινήσει από το περίπτερό μας στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί και θα τερματιστεί στο Ζάππειο, με τη συμμετοχή ασθενών, φροντιστών, εθελοντών, μελών ΚΑΠΗ, επωνύμων και επισήμων με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου Αθηναίων. Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου θα γίνουν ομιλίες και αντιπροσωπεία ασθενών θα παραδώσει συμβολικά τις υπογραφές υποστήριξης της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Δράσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ στον Υπουργό Υγείας, τον Δήμαρχο Αθηναίων ή άλλο εκπρόσωπο της Πολιτείας.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής με έργα από τον 1ο Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργανώσαμε για παιδιά 6-12 ετών με θέμα «Πράγματα που κάνω με τον παππού και τη γιαγιά». Θα απονεμηθούν τα βραβεία του διαγωνισμού και τα έργα θα πωληθούν σε ενιαία συμβολική τιμή.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την υλοποίηση του ενημερωτικού και εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνω για τη Νόσο Αλτσχάιμερ», το οποίο θα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων και θα πραγματοποιηθεί από την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα της Εταιρίας Νόσου ALZHEIMER και Συναφών Διαταραχών Αθηνών

          Είσοδος Ελεύθερη
          Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ 210 68 28 708


Για να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.