23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

Απασχόληση

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πραγματικές δυσκολίες στην εύρεση εργασίας ή ακόμα και στην διατήρηση της μόλις φτάσουν στην ηλικία των 50. Επιπλέον λίγοι είναι αυτοί που είχαν ίσες ευκαιρίες για  προαγωγή ή κατάρτιση, ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα λόγω των εκτενών τεχνολογικών αλλαγών που εμφανίζονται και της επακόλουθης αναδιάρθρωσης του εργατικού δυναμικού. Αυτές οι αλλαγές έχουν διαφορετική επιρροή σε κάθε άτομο και δεν υπάρχει καμία εύκολη αλλαγή. Η συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις, η ευελιξία και η επανεκπαίδευση είναι μέρος αυτής της αναπόφευκτης αλλαγής.
Είμαστε ανοιχτοί  σε κάθε είδους πληροφορία και δική σας παρατήρηση για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.
 Ενώ η κυβέρνηση, οι εργοδότες και οι συνδικαλιστές υποστήριζαν μέχρι πρόσφατα την πρόωρη συνταξιοδότηση ως τρόπο να αντιμετωπίσουν τις ουσιαστικές τεχνικές αλλαγές που κάνουν θέσεις εργασίας περιττές κατά κάποιο τρόπο η με διαφορετικό περιεχόμενο, αυτή η επιλογή δεν προτιμάται πλέον δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις αναγνωρίζουν τις επικείμενες ελλείψεις του ειδικευμένου εργατικού δυναμικού σε μερικούς τομείς της οικονομίας, το υψηλό κόστος συνταξιοδότησης τους για την κοινωνία, καθώς και των ανεκμετάλλευτων εμπειριών και γνώσεων των μεγαλύτερων εργαζομένων και μη. Στην Ελλάδα η αγορά εργασίας είναι πραγματικά δύσκολη για τα άτομα άνω των 50 δεδομένου των αρκετά υψηλών ποσοστών ανεργίας και υποαπασχόλησης - που συχνά κρύβονται στα υψηλά ποσοστά αυτοαπασχόλησης.  Πρέπει όλοι οι κοινωνικοί εταίροι να αναγνωρίσουν ότι οι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι χρειάζονται ευκαιρίες εκπαίδευσης, κατάρτισης και σταδιοδρομίας, κάτι που είναι σχετικά σπάνιο. Η παροχή συνθηκών εργασίας που αναγνωρίζουν την αξία των μεγαλύτερων εργαζομένων, η ανάπτυξη ευέλικτων συμβάσεων εργασίας για την προσέλκυση μεγαλύτερων εργαζόμενων, είναι μερικοί τρόποι διατήρησης των ηλικιωμένων ενεργούς.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) της γειτονιά σας είναι το μέρος  όπου μπορείτε να εγγραφείτε εάν είστε άνεργοι. Επίσης εκεί μπορείτε να βρείτε αγγελίες εργασιών και ευκαιρίες κατάρτισης.

Εργασία
Κατάρτιση
Ασφαλιστικά - Συντάξεις
Ελληνικές πολιτικές Απασχόλησης
Ευρωπαϊκές πολιτικές Απασχόλησης

Για να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.