23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

Ευρωπαικές πολιτικές Διακρίσεων

Η ΕΕ προτείνει προστασία από τις διακρίσεις και εκτός του χώρου εργασίας
Η Επιτροπή ενέκρινε πρόταση οδηγίας που προβλέπει την προστασία από τις διακρίσεις λόγω ηλικίας, αναπηρίας, γενετήσιου προσανατολισμού και θρησκείας εκτός του χώρου εργασίας. Αυτή η νέα οδηγία θα εξασφαλίζει ίση μεταχείριση στους τομείς της κοινωνικής προστασίας, συμπεριλαμβανόμενης της κοινωνικής ασφάλισης και της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της παροχής και πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες που είναι εμπορικά διαθέσιμα στο κοινό, συμπεριλαμβανομένης της κατοικίας. Οι έρευνες του ευροβαρόμετρου δείχνουν ότι μια μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων υποστηρίζει αυτή τη νομοθεσία: 77% υποστηρίζουν μέτρα για την προστασία των ατόμων από τις διακρίσεις στην εκπαίδευση και 68% από τις διακρίσεις στην πρόσβαση στα αγαθά και τις υπηρεσίες.
Περισσότερα>>

Βραβείο Δημοσιογραφίας της ΕΕ – Μαζί στον αγώνα κατά των διακρίσεων!


Tο Βραβείο Δημοσιογραφίας της ΕΕ τιμά δημοσιογράφους ηλεκτρονικών ή έντυπων μέσων στην ΕΕ οι οποίοι, μέσα από το έργο τους, βοηθούν το κοινό να κατανοήσει καλύτερα την αξία και τα οφέλη της διαφορετικότητας και τον αγώνα κατά των διακρίσεων στην Ευρώπη.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε δημοσιογράφους οι οποίοι αρθρογραφούν σχετικά με ζητήματα διακρίσεων ή διαφορετικότητας λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, ηλικίας, αναπηρίας και σεξουαλικού προσανατολισμού. Όλες οι συμμετοχές πρέπει να έχουν δημοσιευτεί σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο μαζικής ενημέρωσης που έχει το κύριο εκδοτικό γραφείο του σε ένα από τα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ.

Το Βραβείο Δημοσιογραφίας της ΕΕ είναι πρωταρχική δραστηριότητα της ενημερωτικής εκστρατείας «Για τη διαφορετικότητα. Κατά των διακρίσεων.» που υλοποιείται από τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκστρατεία διεξάγεται σε όλα τα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα διακρίσεων και τη νομοθεσία που υπάρχει για την καταπολέμησή τους καθώς επίσης για να προάγει τα οφέλη της διαφορετικότητας.

Λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή ενός ατόμου σε όλους τους τομείς της ζωής του (που έχουν τεθεί εκτός νόμου στο πλαίσιο της Oδηγίας για τη φυλετική ισότητα του 2000) και με βάση τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις, την αναπηρία, την ηλικία ή το σεξουαλικό προσανατολισμό στο χώρο εργασίας (που είναι παράνομες χάρη στην Oδηγία για την ισότητα στην απασχόληση του 2000).

Η εκστρατεία χρηματοδοτείται μέσω του PROGRESS, του προγράμματος απασχόλησης και κοινωνικής αλληλεγγύης της ΕΕ.

Περισσότερες πληροφορίες: http://journalistaward.stop-discrimination.info/2836.0.htmlΓια να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.