23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

Ευρωπαικές Πολιτικές τεχνολογίας

Ευρυζωνικό Ίντερνετ για όλους τους Ευρωπαίους: Η Επιτροπή εγκαινιάζει το διάλογο σχετικά με το μέλλον της καθολικής υπηρεσίας
Πώς μπορεί η ΕΕ να επιτύχει ότι όλοι οι Ευρωπαίοι - από τη βόρεια Φινλανδία ώς το Νότο της Ιταλίας κι από τη Δυτική Ιρλανδία ώς την ανατολική Ρουμανία - θα έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικό Ίντερνετ (Διαδίκτυο); Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που τίθεται σε σημερινή έκθεση της Επιτροπής. Από το 2003 έως το 2007 η χρήση των ευρυζωνικών συνδέσεων στην ΕΕ τριπλασιάστηκε, φτάνοντας το 36% των νοικοκυριών. Ωστόσο, το 7% του πληθυσμού της ΕΕ εξακολουθεί να μην έχει σύνδεση (ποσοστό 30% στις αγροτικές περιοχές). Στην ΕΕ παρατηρούνται εντυπωσιακές ανισότητες: ενώ στη Δανία, στο Λουξεμβούργο και στο Βέλγιο καλύπτεται το 100% του πληθυσμού, περισσότερο από το 60% στη Ρουμανία (και 75% στις αγροτικές περιοχές) δεν διαθέτει ευρυζωνική πρόσβαση. Ακόμα και σε ισχυρές οικονομίες, όπως στην Ιταλία και τη Γερμανία, το 18% και 12% αντίστοιχα του πληθυσμού της υπαίθρου δεν καλύπτεται. Καθώς οι ευρυζωνικές επικοινωνίες αποβαίνουν όλο και πιο σημαντικές στην καθημερινή ζωή, μέτρα και εργαλεία πολιτικής, όπως η διαχείριση του ραδιοφάσματος και οι κινητές δορυφορικές υπηρεσίες πρέπει να πλαισιώσουν μια ευρεία συζήτηση σχετικά με την καθολική υπηρεσία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών - ένα δίχτυ ασφάλειας που εγγυάται ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών, όπως σύνδεση σε τηλεφωνικό δίκτυο και βασική πρόσβαση στο Ίντερνετ, ικανοποιώντας βασικές ανάγκες που δεν καλύπτει η αγορά.
Περισσότερα>>

«Ευ γηράσκειν»: Πρόγραμμα 600 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για νέες ψηφιακές λύσεις προς τους ευρωπαίους πολίτες μεγάλης ηλικίας. Αφορά την ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών για τη βελτίωση της διαβίωσης των ηλικιωμένων στο σπίτι, στους χώρους εργασίας και στην κοινωνία.
Περισσότερα>>
Για να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.