23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

Ελεύθερος χρόνος -> Εκπαίδευση

Προγράμματα και σεμινάρια αποκλειστικά για το Διεθνές εμπόριο και τις Eξαγωγές για επιχειρηματίες, διευθυντικά στελέχη, ανώτερα στελέχη του δημόσιου τομέα, ακαδημαϊκούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συμβούλους επιχειρήσεων απο την Global Greece Academy.                          

Σκοπός της Global Greece Academy είναι η παροχή υπηρεσιών απο απόσταση εκπαίδευσης επιχειρηματιών, στελεχών & συμβούλων επιχειρήσεων και φοιτητών σε εξειδικευμένα θέματα διεθνούς εμπορίου, ανεξάρτητα απο τον χρόνο και την γεωγραφική απόσταση που χωρίζουν εισηγητές και εκπαιδευόμενους. Τα προγράμματα e-Learning υλοποιούνται με τη χρήση μιας απλής αλλά ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας, προσαρμοσμένης στις αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Περισσότερα>>

Σεμινάρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
 
Κατανοώντας τη σημασία που έχει η γνώση στη καθημερινότητα μας και η απόκτηση της μέσω σύγχρονων μέσων επικοινωνίας όπως είναι Η/Υ, σας προτείνουμε να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο σας χρόνο παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα εκμάθησης υπολογιστών ειδικά σχεδιασμένο για αρχάριους. Τo  Equalllskill είναι ένα πρόγραμμα για άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία το οποίο έχει σκοπό να παρέχει γνώσεις σε βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ εξοικειώνοντας τους συμμετέχοντες με απλό και ευχάριστο τρόπο στη χρήση Η/Υ. Αναζητήστε εκπαιδευτικά κέντρα που υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ή παρακολουθήστε άλλα σεμινάρια Η/Υ που πραγματοποιούνται από δήμους ή ΚΕΚ.   
Περισσότερα για το πρόγραμμα Equalllskill θα βρείτε εδώ 

Σεμινάρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από την ΜΚΟ ΧΕΝ

Τα σεμινάρια απευθύνονται μόνο σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, που δέν είχαν ως τώρα την ευκαιρία  να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες. Δημιουργούνται τμήματα όλο το έτος . Το  κόστος είναι 200E/30 ώρες διδασκαλίας. Περισσότερα>>
 
Μαθήματα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ)
 
Μαθήματα σε διάφορους τομείς πραγματοποιούνται από τις ΝΕΛΕ, οι οποίες συγκροτούνται σε κάθε νομό με απόφαση του Νομάρχη και αριθμούν σήμερα τις 54. Τα επιμορφωτικά προγράμματα που προσφέρονται περιλαμβάνουν τις παρακάτω ενότητες.

1. Πολιτισμός- Τέχνες
2. Κοινωνική Οικονομία –Επιχειρηματικότητα
3. Αγωγή των πολιτών
4. Προγράμματα για Α.Μ.Ε.Α
Περισσότερα>>
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Γηριατρικής

Μαθήματα  Επιμόρφωσης από το Κολέγιο Αθηνών

 
Το Κολέγιο Αθηνών στα πλαίσια των μορφωτικών του στόχων υλοποιεί το πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων. Μέσα από ένα κύκλο μαθημάτων μπορεί κάθε ενήλικας να εμπλουτίσει τις γνώσεις του ή να  τις εξειδικεύσει σε κάποιους τομείς που θα  βοηθήσουν την επαγγελματική του εξέλιξη αλλά και ακόμα δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξει τα hobby του μέσα από καλλιτεχνικές ή αθλητικές δραστηριότητες. Τα μαθήματα που προσφέρονται είναι τα εξής:
- Kοινωνικές και Aνθρωπιστικές Eπιστήμες
- Ξένες Γλώσσες και Πολιτισμός
- Kαλλιτεχνικά Eργαστήρια
- Oικονομικά και Διοίκηση Eπιχειρήσεων
- Hλεκτρονικοί Yπολογιστές
- Άσκηση & Άθληση
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ 
 
Μαθήματα Μπριτζ
 
Για όλους εσάς που θέλετε να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας ευχάριστα και να ψυχαγωγηθείτε  παρακολουθήστε μαθήματα Μπριτζ.
Το Μπριτζ είναι ένα δημιουργικό παιχνίδι,  έχει αναγνωρισθεί ως πνευματικό άθλημα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και παίζεται με μια τράπουλα 52 φύλλων και 4 άτομα. Κάθε Οκτώβριο ξεκινούν σειρές μαθημάτων για νέους παίκτες υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ. Ο κύκλος των μαθημάτων έχει συνολική διάρκεια 12 συναντήσεων και κάθε συνάντηση διαρκεί περίπου 2:30 ώρες, όπου το μεγαλύτερο διάστημα το καταλαμβάνει η πρακτική εξάσκηση. 
Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τα μαθήματα κάντε κλικ εδώ


Tο Ίντερνετ χρόνια δεν κοιτά
 
Υψηλό ποσοστό συμμετοχής ατόμων άνω των 45 δείχνουν ενδιαφέρον  για σεμινάρια υπολογιστών. Άτομα άνω των 45 και αρκετοί συνταξιούχοι είναι ανάμεσα στους αρχάριους που αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο τους  για να μάθουν να χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία  που θα τους επιτρέπει να αξιοποιούν το χρόνο τους δημιουργικά αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο. Τo πρόγραμμα internet equalskills πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΚ του Δήμου Αθηναίων. 

Για να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.