23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

Ελληνικές πολιτικές Κοινωνικής Φροντίδας

Helping.gr
Tο helping.gr είναι ένας δικτυακός τόπος, που ως στόχο έχει να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ταυτόχρονα πηγή πληροφοριών για συνανθρώπους μας που έχουν κάποιο πρόβλημα και αναζητούν βοήθεια.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε ως σκέψη από μια παρέα ανθρώπων, οι οποίοι είναι γνώστες του χώρου του Internet (με τον οποίον ασχολούνται άλλωστε και επαγγελματικά) και έγινε πράξη με τη στήριξη και την ευγενική χορηγία της εταιρίας IPS. Το μοναδικό κίνητρο όλων όσων αφιέρωσαν χρόνο και εναπόθεσαν γνώσεις, για να γίνει πράξη η συγκεκριμένη σκέψη, είναι η διάθεση προσφοράς στους συνανθρώπους τους και η πίστη ότι αυτή η προσπάθεια θα φέρει καρπούς.

Στον δικτυακό αυτό τόπο, μπορείτε να βρείτε διάφορες πληροφορίες, μία απο αυτές είναι λίστα με σημεία ανα νομό που διανέμουν δωρεάν φαγητό.

Η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Καταναλωτών παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά τη Δικτυακή πύλη της ΕΕ για την υγεία (επίσημη δικτυακή πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημόσια υγεία) και το ευρύ φάσμα των πληροφοριών και στοιχείων για θέματα και δραστηριότητες στον τομέα της υγείας, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Κύριος στόχος της θεματικής αυτής πύλης είναι να έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες εύκολη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες πρωτοβουλίες και προγράμματα της ΕΕ για τη δημόσια υγεία. Η πύλη αυτή επιδιώκει να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της ΕΕ στον τομέα της δημόσιας υγείας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό μέσο για τη διαμόρφωση μιας θετικής στάσης στον τομέα αυτό και την προώθηση μιας συνεχούς βελτίωσης της δημόσιας υγείας στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.
http://ec.europa.eu/health-eu/my_health/elderly/index_el.htm

Κοινωνία Πολιτών - Κοινωνική πολιτική, δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα       
Σύγχρονες τάσεις και προσεγγίσεις
http://www.koinoniapoliton.gr/site/content/view/51/27/lang,el_GR.UTF8/

Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης και της μέριμνας για τους ηλικιωμένους: εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης, της ποιότητας και της οικονομικής βιωσιμότητας.
Σε παγκόσμιο επίπεδο η συνολική κατάσταση της υγείας στην Ένωση είναι εξαιρετική, ενώ το ίδιο εξαιρετικά είναι και τα συστήματα περίθαλψης, χάρη στη γενίκευση της κάλυψης του κινδύνου ασθένειας-αναπηρίας, στην άνοδο του ατομικού βιοτικού επιπέδου, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και στην καλύτερη αγωγή υγείας.
Η συνολική δαπάνη υγείας πέρασε από το 5% περίπου του ΑΕγχΠ το 1970 σε περισσότερο από το 8% του ΑΕγχΠ το 1998. Η δημόσια δαπάνη υγείας ακολούθησε τον ίδιο ρυθμό ταχύτερης αύξησης από την αύξηση του ΑΕγχΠ σε πολλές χώρες.
http://europa.eu/scadplus/leg/el/cha/c11310.htm
Για να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.