23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

Σχετικά με το 50και Ελλάς -> Ιδρυτικά μέλη

Η 50και Ελλάς είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 2005 και εδρεύει στην Αθήνα. Η 50και Ελλάς αποτελεί την πρώτη οργάνωση σε εθνικό επίπεδο που καταπιάνεται με τα προβλήματα και τις ανησυχίες που απασχολούν αυτούς που έχουν συμπληρώσει το 50ο έτος τους και στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
Η ΜΚΟ 50και Ελλάς ιδρύθηκε από μια κεντρική ομάδα με ιδιαίτερη εμπειρία σε έρευνα και πρακτικά ζητήματα σχετικά με ηλικιωμένους (δείτε το www.sextant.gr).  Η Ελίζαμπεθ Μεσθεναίου, ο Κωνσταντίνος Προύσκας, η Κωνσταντίνα Σαφιλίου και η Τζούντυ Τριανταφύλλου είναι τα ιδρυτικά της μέλη.
                                             
                                              
 
Η Δρ. Τζούντη Τριανταφύλλου: Σπούδασε ιατρική στην Αγγλία και εργάζεται για πολλά χρόνια στην Ελλάδα στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σε ΚΑΠΗ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Sextant και έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα υγείας, ηλικιωμένα άτομα και οικογενειακή φροντίδα ηλικιωμένων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
 
Η Δρ. Ελίζαμπεθ Μεσθεναίου: Είναι Κοινωνιολόγος με σπουδές στο U.K. Έχει ασχοληθεί με θέματα υγείας των ηλικιωμένων, οικογενειακής φροντίδας, αγορά εργασίας των ηλικιωμένων και κοινωνικού αποκλεισμού.
 
Ο Δρ.Κωνσταντίνος Προύσκας: Eίναι Ψυχολόγος, έχει Μεταπτυχιακό στην ψυχομετρία και Διδακτορικό στη Γεροντολογία. Ειδικεύεται στην έρευνα που αφορά στους ηλικιωμένους, την οικογενειακή φροντίδα, την οργάνωση και λειτουργία μονάδων κλειστής περίθαλψης, τις τεχνικές αξιολόγησης και την ποσοτική μεθοδολογία. Ασχολείται επίσης με την ανάπτυξη, οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
 
H Δρ. Κωνσταντίνα Σαφιλίου: Είναι Κοινωνιολόγος με σπουδές στην Ελλάδα και την Αμερική. Διετέλεσε Καθηγήτρια σε διάφορα Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Ολλανδίας. Είναι ειδική σε θέματα διακρίσεων, κοινωνικού αποκλεισμού και κοινωνικής ένταξης και ασχολείται με την μελέτη των ηλικιακών διακρίσεων ιδιαίτερα στα θέματα ιατρικής περίθαλψης και κοινωνικής αποκατάστασης.

Έχει τα γραφεία της στο Παγκράτι και επίσης έχει και το δικό της προσωπικό. Αναπτύσσει τα υποστηρικτικά της μέλη και στοχεύει να επεκτείνει τα μέλη της ευρύτερα στην Ελλάδα καθώς επίσης και την συνεργασία της με  υπάρχουσες υπηρεσίες που στοχεύουν σε ηλικιωμένους.

Διεύθυνση – Στοιχεία επικοινωνίας:
50και Ελλάς, Σπύρου Μερκούρη 38, 11634, Παγκράτι, Αθήνα   

Πατήστε εδώ για τον χάρτη της περιοχής
 
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: +30 211 7100203, 210 7298194, fax: 210 7298197
e- mail: info@50plus.gr
URL: www.50plus.gr

 

Για να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.