23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

Απασχόληση -> Κατάρτιση

 
                                                           
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά άτομα άνω των 50 ετών στην αγορά εργασίας είτε για να διατηρήσουν την εργασία τους, είτε για να βρουν καινούρια εργασία, είτε για να έχουν ίσες ευκαιρίες για  προαγωγή ή κατάρτιση οφείλονται στις τεράστιες αλλαγές που παρατηρούνται διαχρονικά στην αγορά εργασίας, με την εισαγωγή καινούριων τεχνολογιών.
Έτσι η κατάρτιση αποτελεί αναγκαίο και απαραίτητο εφόδιο για διαβίωση στην εργασία.
 
Παρακάτω θα πάρετε πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να απευθυνθείτε για κατάρτιση
 
Οι αριθμοί δείχνουν ότι μετά από την ηλικία των 45 ετών πολύ λίγοι Έλληνες συμμετέχουν στην κατάρτιση/ επανακατάρτιση αποτελώντας έτσι ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά καταρτιζομένων σε όλη την Ευρώπη. Θα πρέπει τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι να επιζητούν να βρουν ευκαιρίες για κατάρτιση, ώστε να ακολουθούν την εξέλιξη της τεχνολογίας αποκτώντας καινούριες γνώσεις και δεξιότητες. Τα άτομα που εργάζονται ως αυτοαπασχολούμενα μπορούν να απευθυνθούν στο Σύλλογo ή την Ομοσπονδία όπου ανήκουν. Κατά συνέπεια η αυξανόμενη πίεση που θα δημιουργείται από τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας στην κατεύθυνση αυτή θα δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα πίεσης ώστε οι αρμόδιοι φορείς που υλοποιούν προγράμματα κατάρτισης όπως ΟΑΕΔ, Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, (ΚΕΚ) ή Ιδιώτες, να δίνουν σε αυτά τα άτομα περισσότερες ευκαιρίες. 
Ελάχιστα άτομα στην Ελλάδα είναι αναλφάβητα πια. Ωστόσο, σήμερα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια καινούργια μορφή αμάθειας το να μην γνωρίζουν να χρησιμοποιούν Η/Υ. Υπάρχουν ευκαιρίες να μάθετε να χρησιμοποιείτε Η/Υ μέσω μαθημάτων που προσφέρονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από ΙΕΚ, ιδιωτικά ΚΕΚ ή τα ΚΕΚ του ΟΑΕΔ, και από άλλους φορείς. Επιδιώξτε να παρακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα Η/Υ και δεν θα είστε χαμένοι! Θα σας είναι χρήσιμο για την υπόλοιπη ζωή σας! Θα πρέπει να γνωρίζετε ακόμη ότι οι καταρτιζόμενοι δικαιούνται και κάποιο εκπαιδευτικό επίδομα.
 
Η 50+ Ελλάς υποστηρίζει όλα τα μέτρα που επιτρέπουν στα άτομα που μπορούν και θέλουν να μείνουν ενεργά στην αγορά εργασίας.
• ΙΝΕ-ΚΕΚ    
Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΙΝΕ υλοποιεί προγράμματα  επαγγελματικής κατάρτισης στο σύνολο των περιφερειακών και κλαδικών δομών του Ινστιτούτου.
• Παραρτήματα του ΙΝΕ στην Ελλάδα για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης
• Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.)
Το ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2004 για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση της πολιτικής της σε όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων, στον τομέα της εκπαίδευσης και της επιστημονικής έρευνας.
Στοχεύει στην ανάπτυξη συγκεκριμένων δομών και στρατηγικών για τη μετάβαση όλων στην κοινωνία της γνώση στην ανάπτυξη συστήματος αξιολόγησης και εφαρμογής εκπαιδευτικών πολιτικών σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης (τυπικής και μη τυπικής), στο να αυξήσει τις ευκαιρίες πρόσβασης των πολιτών σε όλο το σύστημα εκπαίδευσης (τυπικής και μη τυπικής), βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε όλες τις μορφές, στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την απασχόληση, μελέτη καταγραφή και αξιολόγηση της ελληνικής εκπαιδευτικής πραγματικότητας και στη διερεύνηση προτύπων καλής πρακτικής στην εφαρμογή των εκπαιδευτικών πολιτικών και στη συνεργασία με διεθνή ερευνητικά κέντρα φιλικά διακείμενα στις δυνάμεις εργασίας για κοινή δράση σε θέματα πολιτικών της εκπαίδευσης.
• Σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα εταιρεία PRIMUS 
• Σεμινάρια- Επαγγελματική κατάρτιση Future Business School
Το Future Business School είναι μια δυναμική, πρότυπη και ταχέως αναπτυσσόμενη παρουσία στον τομέα της σύγχρονης ιδιωτικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.
• Το all-seminars.gr αποτελεί τον 1ο στην Ελλάδα Κατάλογο / Ευρετήριο Υπηρεσιών Εκπαίδευσης & Κατάρτισης.
Για να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.