23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

Ελεύθερος χρόνος -> Δραστηριότητες -> Εθελοντισμός

Αν επιθυμείτε στον ελεύθερο χρόνο σας να ασχοληθείτε με μια ουσιαστική κοινωνική ασχολία μπορείτε να προσφέρετε την εθελοντική σας εργασία!

>> Eθελοντές σε θέματα δασοπυρόσβεσης

Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν 4.000 κενές οργανικές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, δύσβατες και ορεινές περιοχές, συχνά δε με δυσχέρειες πρόσβασης για την Πυροσβεστική και χωρίς πυροσβεστικό σταθμό.

Και κάθε χρόνο η Ελλάδα καίγεται!

Η Κίνηση Πολιτών συμμερίζεται την ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας και αναλαμβάνει δράση, ιδρύοντας σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια.

Πρωτότυπη κίνηση που αναλάβανε προς την κατεύθυνση αυτή είναι και η εκπαίδευση των Μοναχών σε Μοναστήρια της Ελλάδας ως εθελοντές Πυροσβέστες, αξιοποιώντας έτσι το ανθρώπινο δυναμικό των Μονών που βρίσκονται σε κατάφυτες περιοχές αλλά με δυσκολίες πρόσβασης. Οι Μοναχοί, γνώστες και παρατηρητές των περιοχών αυτών και με δυνατότητα επικοινωνίας, μπορούν έγκαιρα και αποτελεσματικά να παρέμβουν. 

Όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε εθελοντικά τις υπηρεσίες σας είτε ως μάχιμοι εθελοντές πυροσβέστες είτε στα οργανωτικά θέματα της δασοπυρόσβεσης (μεταφραστές, τηλεφωνητές κτλ), μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία της Κίνησης Πολιτών (Τηλ: 2107220063 ή με mail : kinpol@otenet.gr)

>>
          

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics -το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο στο χώρο της διανοητικής αναπηρίας-  θα πραγματοποιηθούν το 2011 στην Αθήνα από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου και πρόκειται να φιλοξενήσουν 7.500 αθλητές από 180 χώρες,  2.500 προπονητές, 3.000 κριτές και διαιτητές, 25.000 εθελοντές, 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών και χιλιάδες θεατές και δημοσιογράφους από κάθε γωνιά της Υφηλίου.
Tο Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 κατέχει ένα ρόλο κλειδί για την επιτυχία της διοργάνωσης, στοχεύοντας να κινητοποιήσει 25.000 εθελοντές, οι οποίοι θα υποστηρίξουν τη διοργάνωση σε διάφορους τομείς παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους αθλητές, στα μέλη των Αποστολών, και σε όλους τους συμμετέχοντες της διοργάνωσης.
Ενωθείτε με τον Υπέροχο Κόσμο των Νικητών και στηρίξτε τους Παγκόσμιους Αγώνες  Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 και την προσπάθεια των ξεχωριστών Αθλητών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Πρόγραμμα Εθελοντισμού ΑΘΗΝΑ 2011, www.athens2011.org, Τηλ.   211 2011120-2

Η 50και Ελλάς, θέλωντας να δοθεί κίνητρο στα μέλη της, ανθρώπους δραστήριους που θέλουν να προσφέρουν και να συμμετάσχουν σε μία τέτοια διοργάνωση, τους καλεί να δείξουν ενδιαφέρον και να δηλώσουν συμμετοχή.
 
>> Το ελληνικό κέντρο προώθησης του εθελοντισμού μέσα από το έργο που ξεκίνησε το 2000 με μια σειρά ατόμων αποσκοπεί μέσα από διάφορες δράσεις να προωθήσει την έννοια του εθελοντισμού.
Η ιστοσελίδα του «anthropos.gr», παρουσιάζει τις ΜΚΟ και τις δράσεις τους, ειδήσεις, εκδηλώσεις, ανάγκες ΜΚΟ για εθελοντική εργασία, προγράμματα εθελοντικής δράσης καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια.
Αν σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό δηλώστε την διαθεσιμότητά σας στην παραπάνω ιστοσελίδα, και οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί που ενδιαφέρονται θα επικοινωνήσουν μαζί σας.

>>
     

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τα προγράμματα στην Ελλάδα διοργανώνονται από την ΕΛΙΞ σε συνεργασία με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως Δήμους, Κοινότητες, Πολιτιστικούς Συλλόγους κ.α.

Η επιλογή της εργασίας βασίζεται στις ανάγκες που δηλώνει ο φορέας φιλοξενίας στους συντονιστές της ΕΛΙΞ. Η συμμετοχή των εθελοντών βασίζεται στις ανταλλαγές εθελοντών μέσω των αντίστοιχων οργανώσεων του εξωτερικού, μέλη του δικτύου της Alliance of Voluntary Organizations.

Για τη σωστή λειτουργία ενός προγράμματος οι εθελοντές, έλληνες και ξένοι, πρέπει να έχουν ως κύριο ενδιαφέρον τους το αίσθημα της προσφοράς για τις ανάγκες μιας τοπικής κοινότητας. Κίνητρα όπως η γνωριμία με άλλους ανθρώπους από όλο το κόσμο, η δυνατότητα για ταξίδι ή ο εναλλακτικός τουρισμός είναι εξίσου σημαντικά, αλλά πρέπει να συνδυάζονται με το αίσθημα της εθελοντικής προσφοράς στοχεύοντας σε ένα καλύτερο κόσμο.

Περισσότερα >>

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Τα προγράμματα στο εξωτερικό διοργανώνονται από αντίστοιχες οργανώσεις-συνεργάτες της ΕΛΙΞ σε κάθε χώρα. Οι περισσότερες οργανώσεις είναι μέλη του παγκόσμιου δικτύου Alliance network of voluntary service organizations. Τα προγράμματα διοργανώνονται από την εκάστοτε οργάνωση φιλοξενίας μαζί με οργανισμούς με ενεργή συμμετοχή στις τοπικές κοινωνίες.

Σε κάθε πρόγραμμα δεν μπορούν να συμμετέχουν πάνω από 2 άτομα από την ίδια οργάνωση. Εξαίρεση αποτελούν κάποιες χώρες όπως Ινδία, Μαρόκο, Νεπάλ, Μεξικό όπου μπορούμε να στείλουμε έως και 3 εθελοντές μαζί. Οι αιτήσεις για τα προγράμματα εξωτερικού πρέπει να καταβάλλονται όσο πιο γρήγορα γίνεται αφού οι θέσεις αντιστοιχούν σε εθελοντές από όλο το κόσμο και για αυτό κλείνουν πολύ γρήγορα.

Για τη σωστή λειτουργία ενός προγράμματος, οι εθελοντές που συμμετέχουν πρέπει να έχουν ως κύριο ενδιαφέρον το αίσθημα προσφοράς για τις ανάγκες μιας τοπικής κοινότητας καθώς επίσης την εκμάθηση και το σεβασμό της τοπικής κουλτούρας και των παραδόσεων.

Περισσότερα >>
Για να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.