23/04/2012
Οι συνταξιούχοι αναλαμβάνουν δράση
Απογοητευμένοι από την κρίση, οι «Συνταξιούχοι εν Δράσει» αποφάσισαν να... πάρουν τη ζωή στα χέρια τους

περισσότερα>>
11/04/2012
Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια
Διημερίδα επαγγελματικής επιμόρφωσης, 11-13 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη

περισσότερα>>
10/04/2012
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας
Ισότητας των Φύλων και 25 Δήμων της χώρας για τη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.


περισσότερα>>
Αρχείο Νέων

Απασχόληση -> Εργασία

«Έχασα τη δουλειά μου ως ανώτερο διοικητικό στέλεχος όταν η επιχείρηση μου  μείωσε το προσωπικό της. 
Έχω αξιόλογη εμπειρία και έχω κάνει πάνω από 150 αιτήσεις για δουλειά τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά
κανένας εργοδότης δεν κοιτούσε την αίτηση εξαιτίας της ηλικίας μου, και είμαι μόνο 54...»

 
«Θα έλεγες ότι η καλή μου εμπειρία ως οδηγός θα μετρούσε όταν θα έψαχνα για δουλειά.
Αλλά βλέπουν ότι είμαι πάνω από 50 και δεν ενδιαφέρονται.
Ακόμα και τα γραφεία ευρέσεως εργασίας δεν με βοηθούν ενώ τα προγράμματα
εκπαίδευσης –κατάρτισης θεωρούν ότι μόνο οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν...»

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά άτομα άνω των 50 ετών στην αγορά εργασίας– είτε για να διατηρήσουν την εργασία τους, είτε για να βρουν καινούρια εργασία, είτε για να έχουν ίσες ευκαιρίες για  προαγωγή ή κατάρτιση– οφείλονται στις τεράστιες αλλαγές που παρατηρούνται διαχρονικά στην αγορά εργασίας, με την εισαγωγή καινούριων τεχνολογιών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων και την απασχόληση εκείνων με τα περισσότερα προσόντα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για πολλούς να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.

Αναζήτηση εργασίας μέσω φορέων:

1. ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ έχει την ευθύνη προώθησης της απασχόλησης εκ μέρους του κράτους.
Εάν αναζητάτε εργασία απευθυνθείτε στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) της περιοχής σας για τις προσφορές θέσεων εργασίας που ανακοινώνονται εκεί. Ζητήστε να δείτε τον υπεύθυνο της Υπηρεσίας Απασχόλησης, να συμπληρώσετε την εξατομικευμένη παρέμβαση ώστε να μπορεί να σας συμβουλέψει και να σας προσανατολίσει σε τομείς απασχόλησης ανάλογα με τα προσόντα και την κατάρτιση που έχετε.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ 
Για τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις των γραφείων του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα κάντε κλικ εδώ 

Εργασία στο Εξωτερικό με το Πρόγραμμα EURES του Ο.Α.Ε.Δ.  http://www.eures.gr/

2. Προκηρύξεις σε δημόσιο – ΔΕΚΟ
ΑΣΕΠ
Διορισμός 

3. Κοινωνικοί Εταίροι ΓΣΕΕ
Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΣΕ.
Το κέντρο πληροφορεί υπεύθυνα για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, στηρίζει συμβουλευτικά Εργαζόμενους και Ανέργους καθώς και οικονομικούς μετανάστες της χώρας μας.

4.  Ιδιωτικές Υπηρεσίες

Α. Διαδίκτυο

• kariera.gr
Αγγελίες για εύρεση εργασίας, εισαγωγή βιογραφικού, σεμινάρια.


• Skywalker.gr
Επισκεφθείτε το σημείο συνάντησης εργοδοτών και υποψηφίων και ενημερωθείτε για νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες καριέρας, στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

• Τα Δημοσιογραφικά
Παρέχει πληροφορίες για προσλήψεις μέσω του ιστοχώρου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ)


• Πρόσληψης
Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα για τις ευκαιρίες στην εργασία και στην εκπαίδευση.


• Jobmarket         
Δωρεάν υπηρεσία για άμεση προώθηση των βιογραφικών σε εταιρίες με τις οποίες η εταιρεία έρχεται σε επαφή και οι οποίες ζητούν ανάλογες ειδικότητες. 


• Ανάδειξη  
Ηλεκτρονική σελίδα εταιρίας για τη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο χώρο του ανθρώπινου δυναμικού, της οικονομικής διαχείρισης και των δημοσίων σχέσεων. 

Careerjet.gr

Mία μηχανή αναζήτησης εργασίας για την Ελλάδα. Με μία απλή αναζήτηση η Careerjet δίνει στους υποψηφίους θέσεων εργασίας, μία τεράστια επιλογή από θέσεις εργασίας που προσέρχονται από διαφορές ιστοσελίδες, βγάζοντας τους έτσι από τον κόπο να επισκέπτονται κάθε ιστοσελίδα ξεχωριστά.

• PMS

Δικτυακός τόπος εταιρίας που παρέχει υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις διαδικασίες της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Management).


• In Jobs
Ηλεκτρονική σελίδα με πληροφορίες για αγορές, αναζήτηση, ζήτηση και προσφορά εργασίας στην Ελλάδα, αγγελίες, βιογραφικά σημειώματα κ.α. 


• Εθνικό Τυπογραφείο-Αναζήτηση Φ.Ε.Κ. http://www.et.gr/


• Πολυεθνική υπηρεσιών 
http://www.manpowerteam.gr/ , http://www.adecco.gr


Β. Εφημερίδες
• Το Έθνος  
• Τα Νέα  
• Χρυσή Ευκαιρία
• Αγγελιοφόρος  ( Εφημερίδα Βόρειας Ελλάδος)
 

Γ. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο: Σύνδεσμοι άμεσης πρόσβασης για τα άτομα - πολίτες της ΕΕ που αναζητούν εργασία.

http://europa.eu/quick-links/job-seekers/index_el.htm

Χρήσιμες Ιστοσελίδες
 
Παρατηρητήριο απασχόλησης 
Στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την απασχόληση και να καταπολεμήσουν ταυτόχρονα την ανεργία τα κράτη – μέλη της Ε.Ε., υιοθέτησαν το 1997 την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την απασχόληση, βασική συνιστώσα της οποίας είναι η μετάβαση από τις παθητικές πολιτικές απασχόλησης σε ενεργητικές πολιτικές.
Γενική γραμματεία Ισότητας
Η Γ.Γ.Ι. είναι ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς.
Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)
Περίπου 60.000 πολίτες επισκέπτονται καθημερινά τα ΚΕΠ, τα οποία προσφέρουν προηγμένα συστήματα, που βοηθούν τους πολίτες να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους με τα διάφορα τμήματα του δημόσιου τομέα.
O δικτυακός τόπος των ΚΕΠ,  έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για την ηλεκτρονική πληροφόρηση και εξυπηρέτησή σας από το σπίτι και το γραφείο σας.

Ο δικτυακός τόπος ενημερώνεται καθημερινά με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που καλύπτουν όλο το εύρος του Δημόσιου Τομέα, καθιστώντας τον το σημείο αναφοράς σας στο Διαδίκτυο για τις συναλλαγές σας με τη Δημόσια Διοίκηση.

Επιπρόσθετα, σας δίνει πλέον την δυνατότητα να υποβάλλετε ηλεκτρονικές αιτήσεις προς τα ΚΕΠ για μία σειρά Διοικητικών διαδικασιών, υλοποιώντας στην Ελλάδα το πιο ουσιαστικό βήμα προς την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Καλώντας το 1564 μπορείτε να συνδεθείτε με το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών.

Διεθνής Οργανισμός Εργασίας
The International Labour Organization (ILO) is the tripartite UN agency that brings together governments, employers and workers of its member states in common action to promote decent work throughout the world (μόνο στα αγγλικά)

Επιχειρησιακό πρόγραμμα απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης για ίσες ευκαιρίες
Το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμβάλει στην δημιουργία ίσων ευκαιριών απασχόλησης και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην χώρα μας.

Ευρωπαϊκή πύλη για εύρεση εργασίας
Ένας εύκολος τρόπος για να βρείτε πληροφορίες σχετικά με θέσεις εργασίας και ευκαιρίες μάθησης στην Ευρώπη. Κενές θέσεις εργασίας σε 31 ευρωπαϊκές χώρες, βιογραφικά σημειώματα ενδιαφερόμενων υποψηφίων, ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τη ζωή και την εργασία στο εξωτερικό και πολλές άλλες πληροφορίες σας παρέχονται μέσω του δικτύου EURES.

Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Χρήσιμους συνδέσμους μπορείτε να βρείτε και παρακάτω http://www.inegsee.gr/syndeseis.htm

Προγράμματα για την Προώθηση της Απασχόλησης για άτομα άνω των 50 ετών:
• EQUAL
Η equal αποτελεί εργαλείο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Απασχόληση, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και στοχεύει στην πειραματική εφαρμογή και διάδοση νέων τρόπων καταπολέμησης των διακρίσεων και της ανισότητας στον τομέα της απασχόλησης. Η equal ολοκληρώνει τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν στα πλαίσια των προηγούμενων Πρωτοβουλιών EMPLOYMENT & ADAPT και συμπληρώνει τις υπάρχουσες πολιτικές για την ισότητα ευκαιριών στην αγορά εργασίας.

Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να στηρίξει μια οριζόντια προσέγγιση στις πολιτικές και τις υπηρεσίες προς τις οποίες θα έχουν πρόσβαση πολλαπλές κατηγορίες αποκλεισμένων ή απειλούμενων από αποκλεισμό από την αγορά εργασίας ομάδων και να αντιμετωπίσει την αποσπασματικότητα και την έλλειψη συντονισμού των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

• MATURE
Ένα έργο που διευκολύνει τους υπεύθυνους των τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού να αναπτύξουν αποτελεσματικές, μη βασιζόμενες σε ηλικιακά όρια, πολιτικές πρόσληψης προσωπικού.

• ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Σκοπός του έργου είναι, με τη συμμετοχή των πλέον αντιπροσωπευτικών οργανώσεων των κοινωνικών εταίρων και την ενεργοποίηση διαδικασιών κοινωνικού διαλόγου, να δοκιμαστούν καινοτόμα πρακτικά μέτρα και να προταθούν αντίστοιχα θεσμικά που θα συμβάλουν στην ολοκληρωμένη διαχείριση του προβλήματος της ενεργού γήρανσης, δηλαδή την υποστήριξη και διατήρηση της απασχόλησης των μεγαλύτερης ηλικίας εργαζομένων στην Ελλάδα.

Εξελίξεις στην Ελληνική Αγορά Εργασίας:

Έκρηξη στη μερική απασχόληση
 Η αύξηση της συνολικής απασχόλησης οφείλεται σε αύξηση των μερικώς απασχολουμένων(7 στις 10 θέσεις που δημιουργούνται είναι μερικής απασχόλησης), όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΙΚΑ και της ΕΣΥΕ.

Αυξάνονται  συνεχώς οι Απασχολούμενοι  σε Εμπόριο- Υπηρεσίες Πυκνώνουν οι τάξεις των μισθωτών
 Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την απασχόληση, σημαντική άνοδος  παρατηρείται σε εργαζόμενους  που απασχολούνται στο κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών, ενώ μείωση καταγράφεται στους τομείς της  γεωργίας(-11,8%), στην αλιεία(-11,3%), στις μεταποιητικές βιομηχανίες(-1,3%) και στα ιδιωτικά νοικοκυριά(-9,9%).

Προώθηση της απασχόλησης από τον Δήμο Αθηναίων 
Ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί μέσω του Κέντρου Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας Δήμου Αθηναίων και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμου Αθηναίων το Σχέδιο Δράσης: «Αθήνα - Στήριξη και Συμβουλευτική με προορισμό της  την Απασχόληση». Περισσότερα>>

Κίνητρα παραμονής
 Η νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας κατατάσσει τα άτομα μετά τη συνταξιοδότηση στο περιθώριο. Η θέσπιση κινήτρων για παραμονή στη εργασία και μετά τη συνταξιοδότηση αντιμετωπίζεται με δυσπιστία. Αυτό έχει ως συνέπεια να χάνεται ένας πλούτος συσσωρευμένης γνώσης και εργασιακής εμπειρίας στην κοινωνία και την οικονομία. Περισσότερα>>  


ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 50 - κυκλοφορεί από την economia PUBLISHINGΓια να γραφτείτε ως μέλη του Δικτύου της 50και Ελλας και να λαμβάνετε το newsletter μας κάνετε κλικ εδώ
     
Πρόσφατα e-newsletters

18ο - Μάρτιος 2012
17o - Νοέμβριος 2011
16o - Ιούλιος 2011
15o - Απρίλιος 2011

Δείτε τα όλα στις εκδόσεις της 50και Ελλάς
Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά ή με άλλο τρόπο στο έργο του 50και Ελλάς επικοινωνήστε μαζί μας.